Riskokare utan Teflon


Att koka ris med riskokare är väldigt praktiskt och smidigt, för vem vill inte ha perfekt ris varje gång? Ett problem med de flesta riskokare är dock att kärlet ofta har en non stick-beläggning i teflon, vilket många undviker av hälsoskäl. Därför har vi sammanställt denna guide till riskokare utan teflon. Vi har nedanför listat ett antal riskokare där kärlen har keramisk beläggning. Vi kommer kontinuerligt att fylla på denna lista med nya produkter, tipsa oss gärna om du känner till någon produkt som skulle platsa här.

Yum Asia Panda Mini – Riskokare med keramisk skål

-Högsta kundbetyg bland keramiska riskokare hos Amazon

Bland de keramiska riskokarna är det här den som kunderna är som allra mest nöjda med. Yum Asia Panda Mini är ett kompakt och bra val för det lilla köket. Man kan koka cirka 0,6 liter ris åt gången och lämpar sig väl till att göra ris till mellan 1-3 personer. Mycket riktigt är skålen till riskokaren keramisk, med ett 2 mm tjockt keramiskt lager. Det gör att du inte får i dig något teflon eller plastrelaterade ämnen. Yum Asia Panda Mini går att använda för att laga flera olika typer av ris, såväl sushiris som råris är den anpassad för. Men förutom att laga ris så går den även att använda som slow cooker, att göra gröt i och att baka olika typer av kakor i.

För dig som vill förbereda måltiden långt i förväg så kan Yum Asia Panda Minis timer vara till nytta. Den går att ställa in i upp till 24 timmar i förväg. Det går även att varmhålla riset i upp till 24 timmar. Bland kundomdömena för den här produkten så beskrivs det hur det är lätt att använda, att den gör perfekt ris, att den är snabb och lätt att rengöra. Vi hittar endast ett fåtal negativa omdömen, där det till exempel beskrivs hur den keramiska beläggningen är ömtålig och att riset ibland fastnar i botten. Värt att nämna är också att flera kunder anser att riset räcker till fler än tre personer, som tillverkaren angett i produktbeskrivningen.

Yum Asia Kumo YumCarb Keramisk Riskokare

Den här riskokaren från Yum Asia säljs än så länge endast i Sverige via Amazon. Internationellt sett är det dock en mycket populär produkt, bara av kundomdömena hos Amazon att döma. I skrivande stund har 1317 kunder lämnat ett genomsnittligt betyg på 4,6 av 5 för denna riskokare. Riskokaren har specialfunktion för vitt ris såväl som för brunt ris. Det finns även funktioner för att laga sushiris och gröt. Yum Asia Kum YumCarb har en kapacitet på cirka 1,3 liter och som vi nämnt i rubriken är riskokaren keramisk, utan teflon. Den här riskokaren säljs i två olika färger, antingen mörkt/svart rostfritt stål eller ljust rostfritt stål som påminner lite mer om den klassiska stålfärgen.

Reishunger Riskokare med keramisk beläggning 1,2 liter

Den här riskokaren från Reishunger har även den ett kärl med keramisk beläggning vilket gör att du slipper teflonet. Riskokarens kapacitet på 1,2 liter räcker gott till ungefär sex personer. Vad som talar för denna riskokare är att den tycks vara mycket lättare att använda än många andra. Bland kundomdömena för denna produkt är det många som lyfter just enkelheten i att använda och koka ris i den, användningen beskrivs som intuitiv och tillverkaren själv beskriver det som att man kokar vilket ristyp man vill med endast ett knapptryck. En fördel med denna riskokare kontra de andra keramiska är även att priset är väldigt lågt.

Sage Appliances Risotto Plus

Namnet på den här riskokaren gör förmodligen att de flesta sållar bort den. Men den är inte bara till för att göra risotto i. Sage Appliances Risotto Plus går även att använda till att koka ris, quinoa och ångkoka lite av varje. Produkten har en snyggare design än de flesta andra riskokare, med höljet tillverkat i borstat rostfritt stål får man en fräschare känsla samtidigt som den är lätt att hålla ren. Men den främsta anledningen till att vi tagit med denna produkt i vår lista är att den kombinerade tillagnings- och serveringsskålen är tillverkad med en keramisk beläggning. Du kan alltså äta din risotto, ditt ris eller quinoa utan teflon och med gott samvete. Den här riskokaren har en kapacitet för att laga 1,5 kg ris åt gången. Sage Appliances Risotto Plus har fått bra kundomdömen och betyg, både i Sverige och internationellt. Värt att nämna är till exempel att produkten i skrivande stund har kundbetyget 4,4 av 5 hos Pricerunner, detta baserat på 214 betyg. Som negativt får nämnas priset som är ganska högt jämfört mot andra riskokare.