Bästa Nötmjölkspåsen


Nötmjölkspåsen är ett kökstillbehör med väldigt många användningsområden. Du kan använda den till allt från att göra egen nötmjölk till egen juice eller ost. Det finns ganska få nötmjölkspåsar att välja bland i svenska webbshoppar och det finns heller inte särskilt mycket skrivet om de olika produkterna. Vi har därför sammanställt denna guide till nötmjölkspåsar, där vi även sammanställt en lista över de bästa nötmjölkspåsarna!

Mother Earth Nötmjölkspåse Ekologisk – Rekoguidens Favorit!

Mother Earths Nötmjölkspåse är en nötmjölkspåse tillverkad i ekologisk bomull. Allt du väljer att sila genom nötmjölkspåsen får alltså endast kontakt med ekologiska naturmaterial, ingen plast och inga kemikalier. Påsen är 25×25 cm stor vilket rymmer en hel del frön eller nötter. Vi själva har använt denna nötmjölkspåse under ett års tid, använt den till såväl nötmjölk som havremjölk och paneer.

Och vi har i stort sett bara positivt att säga om produkten. Det enda negativa vi upplevt, som man får acceptera med nötmjölkspåsar i bomull är att den ganska lätt blir missfärgad. Vad som vidare måste lyftas som positivt med Mother Earth Nötmjölkspåse är att den säljs till ett väldigt bra pris. Trots det lite mer påkostade materialet ekologisk bomull så är den en av de billigaste nötmjölkspåsarna på marknaden. Naturlig, lättanvänd och prisvärd!

Bellamei Nötmjölkspåse – Kundernas Favorit!

Bellameis Nötmjölkspåse är den nötmjölkspåse som fått i särklass bäst betyg. I skrivande stund har 4502 kunder gett den ett samlat betyg på 4,7 av 5. Den här nötmjölkspåsen är tillverkad i nylon vilket har flera fördelar. Först och främst så luddar den inte på samma sätt som nötmjölkspåsar i bomull, det gör det mycket lättare att hålla din nötmjölk, ost eller liknande fri från damm och ludd. Dessutom är nylonet lättare att rengöra och hålla fräscht. Nötmjölkspåsar i bomull blir snabbt missfärgade och drar åt sig smak och lukt från det som pressas.

Bellameis Nötmjölkspåse säljs i ett paket om tre nötmjölkspåsar, alla tre med olika storlekar. De har en kraftig söm längs kanterna vilket gör dem extra slitstarka. De är tillverkade i nylon – en typ av plast, nötmjölkspåsarna är dock fria från BPA. Efter användning går det att tvätta dem i tvättmaskin på 30 grader, annars rengörs de lätt med tvål/handdiskmedel och vatten.

Casa Organica Nötmjölkspåse i Ekologisk Bomull – Budgetval!

Det här är inte det bästa valet men en av de billigaste nötmjölkspåsarna som går att hitta. Enligt användarnas recensioner så är hållbarheten inte den bästa bland nötmjölkspåsarna. Den är dock värd att uppmärksamma då den säljs till ett mycket lågt pris, endast 39 kronor vilket får anses vara mycket prisvärt med tanke på att den är tillverkad i ekologisk bomull. Dessutom är Casa Organicas Nötmjölkspåse tillverkad i Indien under etiska förhållanden, under Global Organic Textile Standard.

Det här är en ganska stor nötmjölkspåse, med måtten 30×22 cm. Efter användning sköljer man lätt ur den med lite diskmedel och vatten. Men vid behov så går den även att tvätta i maskin på 40 grader och den har rundade hörn nedtill för att du lätt ska kunna pressa ut nötmjölken.