Aloe Vera-Gel


Guide till den bästa Aloe Vera-Gelen!

Aloe Vera är känd för sina läkande och antibakteriella egenskaper. Inuti de tjocka bladen finns ett gelliknade ämne som använts i medicinskt syfte i tusentals år, bland annat för att behandla brännskador. Inom hudvård används gelen främst för att lugna och skydda och den är en perfekt allt i allo-produkt i hemmaapoteket. Vi har jämfört olika Aloe Vera-gel, granskat innehåll och kundomdömen och vaskat fram tre toppval!

Aromatica Organic Aloe Vera Gel

Kundfavorit

Ekologisk gel från det sydkoreanska märket Aromatica, innehåller 95,5% Aloe Vera samt extrakt från rosmarin. Fri från sulfat, konstgjorda parfymer och petrokemiska derivat.

Kunderna uppskattar dels konsistensen och dels att gelen inte lämnar kvar någon klibbig eller fet hinna på huden. Många användare gillar också pumpflaskan som gör produkten enkel att använda. Gelen har i nuläget fått 1360 betyg på Amazon och 72% har gett den 5 stjärnor.

Ekendahls Aloe Vera Gel

100 % naturlig

Ekologiskt och skonsamt framställd Aloe Vera-gel från det lilla svenska familjeföretaget Ekendahls som är kända för sina ekoprodukter.

Gelen Innehåller certifierad ekologisk Aloe Vera och endast naturliga råvaror, istället för syntetiska konserveringsämnen har man till exempel tillsatt självkonserverande och fermenterande mjölksyrebakterier samt konjakrotspulver som geléämne. Ingen tillsatt doft.

Sasco Aloe Vera Gel

Ekologisk Aloe Vera-gel från Skandinaviens äldsta Aloe Vera-varumärke som fått flera utmärkelser för sina produkter. Aloe Veran i Sascos produkter är 100 % ekologisk och kommer från certifierade odlingar.

Gelen har ett högt innehåll av Aloe Vera med få övriga ingredienser, den är dessutom helt från parfym, färg och mineraloljor. En allt i allo-produkt till allt från finnar och insektsbett till solbränna, sprucken hud och småsår.

Höga kundbetyg!

Vad är Aloe Vera?

Äkta Aloe Vera (Aloe Vera Barbadensis) är en kaktusliknade växt, en så kallad suckulent, som kan lagra vatten i sina blad och därför tål torka och extrem värme väldigt bra. Växten kommer ursprungligen från norra Afrika men numera odlas den i många länder runt Medelhavet, i Sydamerika och i Asien. Redan i antikens Grekland användes Aloe Vera för sina läkande egenskaper och i Egypten lär drottning Kleopatra ha använt stora mängder Aloe Vera som skönhetsmedel. Där kallades den också för ”Odödlighetens planta” eller ”Mirakelplantan” och namnet är en sammansättning av det arabiska ordet Aloe som avser arter som används som medicinalväxter och Vera som är latin och betyder äkta.

Hur används Aloe Vera?

Det är den saftiga gelen som Aloe Vera-plantan lagrar i sina blad som utvinns och numera används i en mängd olika hud- och skönhetsprodukter samt naturläkemedel. Det är inte vetenskapligt bevisat men gelen är välbeprövad och anses ha unika, läkande, antiinflammatoriska, svalkande och återfuktande egenskaper. Den sägs lindra klåda, insektsbett och solsveda, kunna läka småsår, skärsår, skoskav, akne och andra hudproblem. Många använder också Aloe Vera-gel i stället för rakvatten, som ansiktspeeling eftersom den innehåller enzymer som tar bort döda hudceller och i håret för att tillföra fukt till torra hårtoppar.

Vissa kommersiella produkter kan, förutom Aloe Vera, innehålla olika artificiella tillsatser i form av konserveringsmedel, doft och färgämnen. Så granska innehållsförteckningen noga när du väljer produkt. Titta också efter ceritfierad ekologisk Aloe Vera eftersom den är odlad helt utan konstgödsel, pesticider eller andra kemikalier.

Gör din egen Aloe Vera-Gel:

Visste du att Aloe Vera är en av våra mest kända krukväxter? Den är lättodlad eftersom den tål att torka ut och trivs i ett ljust och soligt fönster. Men den är inte bara finns om krukväxt utan kan faktiskt också användas för att göra sin egen Aloe Vera-Gel. Det är bara att dra loss ett blad, skära upp det längs kanten och skrapa ur den genomskinliga gelen och använda som den är. Förvara gelen i en lufttät burk i kylskåpet så håller den längre.