Parfymfritt Flytande Tvättmedel


Här listar vi parfymfria miljövänliga flytande tvättmedel, både ekologiskt certifierade samt andra miljömärkta alternativ. För dig med känslig hud eller är allergiker är det extra viktigt att välja bland oparfyrmerade och doftfria tvättmedel som är skonsamma mot din hud och minskar risken för allergiska reaktioner. Andra sätt att minska risk för allergi av nya textilier är att alltid tvätta dessa utan tvättmedel innan användning eftersom kläder och andra textilier kan ha behandlats med kemikalier eller andra skadliga ämnen vid tillverkning. För personer med allergiska besvär eller känslig hud är det lika viktigt att dosera och tvätta på rätt sätt som att välja rätt tvättmedel. Därför rekommenderas att inte överdosera tvättmedel då rester från medlet kan stanna kvar i tyget efter tvätt. Ett tips är att välja en extra sköljning för att vara säker på att allt tvättmedel har tvättats ur.

Sonett Ekologiskt Flytande Tvättmedel Sensitive

Sonett Ekologiskt Flytande Tvättmedel Sensitive är ett parfymfritt ekologiskt flytande tvättmedel som är skonsamt mot både människa och natur. Tvättmedlet är baserat på vegetabiliska oljor som är biologiskt nedbrytbara och utan starka dofter för skonsam tvättning. Sonett Sensitive funkar lika bra till kulör- som vittvätt och kan användas till alla temperaturer mellan 30-95 grader celsius.

Sonett är en utav pionjärerna inom ekologiska tvätt- och rengöringsmedel och har funnits i över 40 år. Alla produkter tillverkas med enbart biologiskt nedbrytbara ingredienser och utan allergiframkallande ämnen eller enzymer, tensider, färgämnen, konserverings- och blekmedel. De vegetabiliska oljorna kommer från 100% ekologiskt kontrollerade odlingar.

✓ Parfymfritt

✓ Ekologiskt certifierad

✓ Effektivt

Sodasan Flytande Tvättmedel Color Sensitive

Sodasan Color Sensitive är ett flytande och parfymfritt kulörtvättmedel som är särskilt framtagen för personer med känslig hud och allergiker som vill undvika tillsatta doftämnen. Det är ett effektivt växtbaserad och parfymfritt tvättmedel som löser upp smuts och fläckar redan från 30 grader. De aktiva ämnena kommer från biologiskt nedbrytbar vegetabilisk tvål. Tvålen är tillverkad genom en speciell tillverkningsmetod som kallas låg temperaturförtvålning som är en ångningsprocess vid låga temperaturer som sparar energi. Produkten är koldioxidneutral och utvinns av enbart miljövänlig energi certifierad av Greenpeace Energy.

Sodasan Colour Sensitive passar de flesta typer av textilier. Vid tvätt av känsligare textilier som ull och silke finns andra anpassade tvättmedel inom Sodasans sortiment. Denna produkt är certifierad genom NCP (Nature Care Product) vilket innebär att den uppfyller höga kvalitetskrav och består endast av 100% naturliga ämnen.

✓ Parfymfritt

✓ NCP-ceriferad

✓ 100% naturliga ämnen

Ecover Flytande Tvättmedel Zero Laundry Liquid

Ecover Zero Laundry Liquid är ett parfymfritt koncentrerat flytande tvättmedel som ger ett rent och doftfritt resultat. Ecovers Zero Laundry Liquid är gjort på 100% växtbaserade ingredienser och helt utan doft- och färgämnen samt enzymer som minimerar risken för hudirritation och allergier. Produkten är kommer i en koncentrerat utförande och lämpar sig både för vit- och kulörtvätt. Den gör din tvätt ren på ett effektivt sätt även i kallt vatten samtidigt som den skonsam mot mot hud och miljö.

Ecover är ett brittiskt företag som har arbetat med att ta fram tvätt- och rengöringsmedel baserat på växter och mineraler som gör rent din tvätt på ett effektivt och säkert sätt. Ecovers produkter genomsyras av ekologi och miljötänk utan parabener, fosfater eller petrokemiska ingredienser som på ett gynnar både människor, djur och vår omgivning.

✓ Parfymfritt

✓ Ekologiskt

✓ Dermatologiskt testad för känslig hud