Ekologiska Snabbnudlar/Nudelsoppa


Tar man en titt på ingredienslistan på ett vanligt paket snabbnudlar så är det i vanliga fall ingen trevlig syn. E-nummer i form av smakförstärkare och färgämnen blandas med palmolja och diverse extrakt och modifierade stärkelser. Trots snabbnudlarnas/nudelsoppornas stora popularitet så finns det extremt få ekologiska alternativ. Vi har dock letat fram de få som finns. Läs vidare för att ta reda på vilka ekologiska snabbnudlar som finns att köpa!

Clearspring Ramen Nudlar Sojasås

Clearspring Ramen Nudlar Sojasås är ekologiska ramen-nudlar som både är ekologiska och veganska. De är även helt fria från MSG/natriumglutamat. Som de flesta andra typer av snabbnudlar så går de snabbt att tillaga, på endast fyra minuter har du din nudelsoppa klar. Varje paket räcker till två portioner vilket också kan motivera det högre priset.

Clearspring Ramen Nudlar Sojasås består av vetenudlar och en soppbas som till största delen består av helt begripliga och naturliga ingredienser.

Clearspring Ramen Nudlar Miso & Ingefära

Clearsprings andra variant av ekologiska snabbnudlar är Clearspring Ramen Nudlar Miso & Ingefära. Även dessa snabbnudlar ekologiska, veganska och helt fria från MSG/natriumglutamat. Dessa snabbnudlar består till största delen av vetenudlar och en soppbas vars huvudsakliga ingrediens är rårismiso.

Även här är ingredienslistan fullt begriplig och vi hittar varken några E-nummer eller oklara tillsatser. Clearspring Ramen Nudlar Miso & Ingefära räcker till två portioner och blir klara på 4 minuter.

Natur Compagnie Veggie Noodle Soup Asian Style

Den här nudelsoppan från Natur Compagnie är lite svårare att få tag på i Sverige. Vi har noterat att den säljs hos några svenska webbshoppar lite till och från. Den är certifierat ekologisk och dessutom fri från palmolja. Bland ingredienserna hittar vi inget som ser konstigt ut, dessa nudlar består av rena och naturliga ingredienser, utan tillsatser. Nudlarna är gjorda av vete och därefter består soppbasen av olika typer av grönsaker.

Natur Compagnie Veggie Noodle Soup Asian Style räcker till en portion och tar 4 minuter att laga, alltså lika snabba som de icke-ekologiska alternativen även dessa!

Kombinera ekologisk buljong och ekologiska nudlar för hemmagjorda ekologiska snabbnudlar

Skulle du inte gilla någon av de ekologiska alternativen bland snabbnudlarna så återstår det att göra dina egna ekologiska snabbnudlar. Genom att kombinera några goda ekologiska nudlar tillsammans med en god ekologisk buljong så kan du nästan lika snabbt som vanligt laga till en ekologisk nudelsoppa. Se förslag på produkter nedan.

Kung Markatta Äggnudlar EKO

Dessa äggnudlar från Kung Markatta är lite tjockare och påminner relativt bra om olika typer av snabbnudlar, särskilt om de kokas ordentligt mjuka.

Kung Markatta Umamibuljong

Kung Markattas Umamibuljong är en buljong gjord på olika typer av grönsaker samt misopasta.

För att få till ett riktigt bra resultat så kan eventuellt de egna nudlarna behöva kryddas upp med ytterligare ingredienser. En kombination av sesamolja, ingefära, vitlök och chili brukar till exempel inte kunna slå fel i en nudelsoppa. Ett hett tips är att hämta inspiration från några snabbnudlar som man gillar smaken av sedan tidigare.