Bästa Ekologiska Jordnötssmör


Det finns ett stort antal olika jordnötssmör på marknaden men relativt få av dem är ekologiska. Här har vi sammanställt de olika ekologiska alternativen som finns att välja bland, och vi guidar er till vår favorit och det ekologiska jordnötssmör som kunderna tycker bäst om. Läs vidare för att ta reda på vilket ekologiskt jordnötssmör som är bäst enligt oss!

Kung Markatta Ekologiskt Jordnötssmör med Salt – Vår favorit!

Kung Markatta Ekologiskt Jordnötssmör med salt är enligt oss det bästa och mest prisvärda ekologiska jordnötssmöret. Det här är en enkel och naturlig produkt som inte innehåller något annat är rostade jordnötter och havssalt.

Jordnötssmöret har en mjuk och krämig konsistens och det smakar endast rena jordnötter, inga konstiga bismaker av tillsatser som inte hör hemma i ett jordnötssmör. Kung Markattas Ekologiska Jordnötssmör finns även som osaltad variant, det jordnötssmöret innehåller inte något annat än jordnötter.

Urtekram Jordnötssmör Crunchy – Kundfavorit!

Här är ett ekologiskt jordnötssmör från Urtekram som är ”crunchy”, det vill säga att det är krämigt men innehåller små bitar av jordnötter. Innehållsförteckningen i Urtekram Jordnötssmör Crunchy är som den ska vara, väldigt enkel med endast två ingredienser i form av ekologiska jordnötter och himalayasalt.

Det här jordnötssmöret är värt att lyfta eftersom det är en av kundernas främsta favoriter just nu. Kunderna beskriver hur det är gott och crunchy, har en perfekt konsistens, är prisvärt och att det inte är sött på samma sätt som andra jordnötssmör brukar vara. I skrivande stund har Urtekram Jordnötssmör Crunchy fått höga kundbetyg enligt följande:

  • 5 av 5 i betyg hos Svensk Hälsokost – 4 kundbetyg.
  • 4,5 av 5 i betyg hos Bodystore – 8 kundbetyg.

Superfruit Jordnötssmör med bitar – Kundfavorit!

Superfruits Jordnötssmör är ytterligare ett ekologiskt jordnötssmör som är en kundfavorit, med bra omdömen. Jordnötssmöret innehåller inget annat än rostade ekologiska jordnötter och himalayasalt. Även det här jordnötssmöret är crunchy, det innehåller små bitar av jordnötter som gör det mjukt och knaprigt kombinerat.

Superfruits Jordnötssmör är också en kundfavorit. I skrivande stund har jordnötssmöret fått ett samlat kundbetyg enligt följande:

4,7 av 6 i betyg hos Bodystore – 7 kundbetyg.

Butikernas egna varor

Det finns flera av de stora livsmedelsbutikerna som säljer ekologiska jordnötssmör under sida egna varumärken. Vi har bland annat testat både Garant Ekologiskt Jordnötssmör och Coop Änglamark Ekologiskt Jordnötssmör. Båda dessa produkter håller en bra nivå, med endast två ingredienser i form av jordnötter och salt.

Även webbshoppen Happy Green säljer ett eget ekologiskt jordnötssmör som åtminstone fått ett positivt kundomdöme.

Varför välja ekologiskt jordnötssmör?

I stort sett samtliga av de ekologiska jordnötssmören har en mycket hög andel jordnötter, i de flesta fall innehåller de bara jordnötter och salt. Icke-ekologiska alternativ brukar istället innehålla runt 90% jordnötter, och därefter en rad andra ingredienser som de flesta hälsomedvetna personer inte önskar få i sig. Exempel på ingredienser som finns i många icke-ekologiska alternativ är palmolja/palmfett, socker, sojaolja, kakaosmör, bomullsfröolja, rapsolja etc. Det ger jordnötssmöret egenskaper som att det blir mjukare, krämigare och sötare.

Sammanfattningsvis får du genom att välja ekologiskt jordnötssmör en renare och mer autentisk produkt, utan konstiga tillsatser.