Babygym utan Plast


Trots att man känner till att plast kan ha negativa effekter på hälsan så tillverkas de allra flesta babygymmen i just plast. Därför har vi skapat denna lista till dig som inte vill ha plast i babygymmet, med olika babygym som är plastfria. Babygym som inte är gjorda av plast är ofta tillverkade i trä. De brukar därför vara lite mer avskalade än plast-babygym och lite mer av en do it yourself-variant, där man kan hänga upp lite av varje från hemmet. Att pilla med lite av varje och regelbundet få de hängande prylarna utbytta brukar bli lite roligare för bebisar i längden. Vi fyller kontinuerligt på denna lista, så tipsa oss gärna om du känner till någon bra produkt.

Franck & Fischer – Babyspyder babygym i trä

Här är ett både snyggt och praktiskt babygym tillverkat i plywoodträ av bok. Frank & Fischers Babyspider utmärker sig från mängden genom att det går att fälla ihop. Som hopfällt tar babygymmet väldigt lite plats, det går att jämföra vid en pinne som man lätt tar med sig vart som helst. I utfällt läge består babygymmet av en båge med tre ben som passar perfekt att ställa över en rund matta eller lekfilt.

Man bör dock komma ihåg att den lekmatta som medföljer Franck & Fischers babygym hos några webbshoppar inte är plastfri – den är tillverkad av polyester.

Jabadabado Babygym i Trä

Här är ett babygym som i mångt och mycket liknar det vi listade längre upp från Kids Concept. Skillnaden är att formerna i Jabadabados babygym är mjukare, med lite mer rejäla fötter.

Här får man liksom med de andra babygymmen i vår lista använda fantasin kring vilka leksaker som ska hängas upp. Jabadabados babygym i trä finns att välja antingen i naturlig träfärg eller med en svag grå eller vit ton.

Kids Concept Babygym Trä/Natur

Det här är vår favorit bland de plastfria babygymmen! VI gillar särskilt den enkla konstruktionen med stora hål som gör det lätt att hänga upp egna saker i babygymmet. Man kan egentligen köpa till vilka babygymsfigurer som helst, från Kids Concept eller något annat varumärke. Alternativt så hänger man upp spännande grejer som finns hemma. Det är tillverkat i FSC-certifierad plywood och kan användas av barn från 0 år och uppåt.

Av egen erfarenhet vet vi att man behöver vara försiktig och noggrann när man sätter ihop det här babygymmet. Gör man minsta lilla fel så kan babygymmet lätt bli snett, vilket medför att det blir vingligt. Vad vi vidare känner till är att den här produkten är relativt populär och ofta säljer slut/är slut i lager. Vill man köpa den kan det därför vara bra med lite framförhållning.

Babygymleksaker utan plast

Efter att ha letat runt en hel del så drar vi tyvärr slutsatsen kring att även den övervägande majoriteten av alla babygymleksaker är tillverkade i plast/polyester. Det finns några med tyg utanpå i bomull, dessa innehåller dock nästan alltid polyesterfyllning. Några få tillverkar babygymleksaker i trä, till exempel finns produkten Edvin Babygymleksaker från Kid’s Concept.