Wokpanna utan Teflon


Många hävdar att teflon är skadligt så för att ta det säkra före det osäkra kan det vara en bra idé att begränsa användningen av teflon så mycket som möjligt, så även när det kommer till wokpannor. På den här sidan har vi sammanställt en lista över wokpannor utan teflon för att på detta sätt hjälpa dig att göra ett hälsosamt val av wokpanna. Vi fyller kontinuerligt på denna lista och du får gärna höra av dig till oss om du saknar någon produkt.

Scanpan Impact Wokpanna 32 cm

Den här wokpannan från Scanpan är tillverkad i rent rostfritt stål vilket gör att den även går att diska i diskmaskin. Den är robust och tål temperaturer på upp till 260 grader. Tillsammans med denna wokpanna kommer det även ett lock i härdat glas, som även det tål höga temperaturer. På detta sätt kan man woka maten med lock samtidigt som man ser maten igenom locket. Andra smarta funktioner för just denna wokpanna är den droppfria kanten, samt måttmarkeringen på insidan. Små funktioner som gör matlagningen lättare!

Wokpanna utan teflon ✓

Vikten för den här wokpannan är 2,57 kg, vilket är tungt med fortfarande betydligt lättare än exempelvis wokpannor i gjutjärn.

Vad vi ytterligare kan säga om denna wokpanna är att den fått riktigt bra betyg bland de kunder som använt den. Vad vi kunnat se har i stort sett samtliga av kunderna gett högsta möjliga betyg för Scanpan Impact Wokpanna 32 cm.

✓Rostfritt stål

✓Levereras med glaslock

Fiskars Norden Wok 28 cm

Från det finska klassiska varumärket Fiskars kommer denna wok tillverkad i rostfritt stål, som är fri från teflon. Fiskars Norden Wok 28 cm är tillverkad i tre lager, med en kärna av aluminium och en yta av rostfritt stål. Detta gör att värmen fördelas jämnt över wokpannan oavsett vilken värmekälla som man använder sig av. Basen är även tjock, 3,5 mm, vilket begränsar risker för att mat bränns fast. Och just risken för att mat ska brännas fast i wokpannan har man ytterligare begränsat genom att den är behandlad med Fiskars Thermium-mineralbehandling, vilket ger den bättre non stick-egenskaper än andra wokpannor i rostfritt stål utan samma behandling.

Denna wokpanna har som rubriken antyder en diameter på 28 cm. Vad vi kunnat se finns det än så länge inga andra mått för denna modell, och 28 cm tycks vara bland de mindre diameter-måtten på marknaden för wokpannor. Fiskars Norden Wok är ugnssäker och tål uppvärmning på upp till 240 grader, något som ger dig betydligt fler användningsområden för woken än att bara woka i en varm temperatur. Till sist vill vi lyfta ytterligare en stor fördel med Fiskars Norden Wok, den är tillverkad i Finland vilket gör att den inte transporterats långa avstånd för att nå dig som slutkund.

✓Rostfritt stål

✓Tillverkad i Finland

Lodge Cast Iron Chef Style Wok 30 cm

Här är en rejäl wokpanna i gjutjärn från varumärket Lodge, som både är snygg, praktist och tål riktigt höga temperaturer när man wokar. Tack vare den tjocka bottnen och gjutjärnets naturliga värmeledande förmåga så fördelas värmen jämnt över wokpannan och även de höga kanterna blir varma. Tack vare Lodge Cast Iron Chefs värmetålighet så går det att använda denna wokpanna i stort sett var som helst, till och med på grillen eller över öppen eld. Det är alltså ett perfekt alternativ för dig som vill laga mat/woka utomhus.

Lodge Cast Iron Chef Style Wok levereras färdiginstekt med olja, som ger en naturlig non stick-beläggning som endast är skapad med vegetabilisk olja, inga andra konstiga ämnen. I övrigt gäller samma underhåll av denna wokpanna som för andra produkter inom gjutjärn, handdisk i ljummet vatten. Om vi ska hitta en nackdel för denna wokpanna och andra produkter tillverkade i gjutjärn så är det att den är väldigt tung. Lodge Cast Iron Chef Style Wok väger hela 4,1 kg vilket inte är något för den med svaga handleder.

✓Gjutjärn

✓Tål matlagning över öppen eld