Kamomillte


-Vi guidar dig till det bästa Kamomillteet!

Kamomillte och kamomill har använts som medicinalväxt och huskur i hundratals år. Förutom det så är det även ett mycket populärt och koffeinfritt te, som är känt för sin goda smak och doft och rogivande effekt. Vi har genom en noggrann analys och research av kundomdömen, produktegenskaper, information från tillverkare och egna erfarenheter kunnat sammanställa en lista över de bästa kamomillteerna just nu. Läs vidare för att ta reda på vilka kamomillteer som är bäst.

Clipper Tea Chamomile – Bästa Pås-Te!

Clipper Tea Chamomile är ett kamomillte i tepåsar som både är Fairtrade-märkt och ekologiskt. Teet säljs i en vacker förpackning som innehåller 20 påsar, fyllda med torkade ekologiska kamomillblommor. Värt att nämna om Clipper Tea Chamomile är också att det är en riktig kundfavorit, som fått högsta möjliga kundbetyg.

Sonnentor Kamomill – Bästa Lös-Te!

Sonnentor Kamomill är ett ekologiskt kamomillte som endast består av hela torkade kamomillblommor. Kamomillblommorna är packade för hand, vilket hett kamomillblommorna skonsammaste möjliga hantering, vilket som vi nämnde tidigare behåller mer av smaken och de aktiva ämnena. Kunderna älskar detta lös-kamomillte, och även denna produkt har fått högsta möjliga kundbetyg.

Pukka Three Chamomile – Bra val!

Pukka Three Chamomile är ett välsmakande ekologiskt kamomillte i en elegant förpackning. Teet kommer i tepåsar och är unikt på så vis att det innehåller en blandning av tre olika typer av kamomill, nämligen kamomill från Kroatien, Ungern och Egypten.

Generellt om kamomillte och bra att tänka på inför köpet

Här hittar du lite generell info om kamomillte och sådant som kan vara bra att tänka på inför köpet.

Vad innehåller kamomillte?

Kamomillte är en naturlig produkt som inte innehåller något annat än kamomillblommor. Det finns teblandningar som innehåller kamomill tillsammans med andra ingredienser. Det brukar i sådant fall dock framgå tydligt.

Var odlas kamomill till kamomillte?

Bland de kamomillteer vi undersökt och som säljs i Sverige är de vanligaste ursprungen för råvaran Egypten, Ungern, Kroatien. Det odlas dock över stora delar av världen.

Hur smakar kamomillte

Kamomillte har en väldigt säregen smak. Många brukar beskriva den som mjuk, söt och lite blommig.

Ekologiskt eller icke-ekologiskt kamomillte?

Ekologiskt te innebär i de flesta fall att teet är odlat utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Råd & Rön gjorde dock ett test av kamomillteer i januari 2018 där man kunde konstatera att samtliga testade kamomillteer, såväl konventionella som ekologiska innehöll rester av olika typer av bekämpningsmedel (inget unikt för just kamomillte, gäller många olika livsmedel). Att välja ekologiskt kamomillte är alltså ingen garanti för att det är giftfritt, som Råd & Rön själva uttrycker det.

Förpackningar

Den vanligaste typen av förpackning för kamomillte är i form av tepåsar. Men många säljer även kamomillte på lösvikt. Lösvikt brukar vara ett billigare alternativ där kamomillblommorna är hela. Att kamomillblommorna är hela och i många fall bearbetade för hand har enligt många fördelen att teet behåller mer av sina egenskaper och aktiva ämnen.

Dragningstid för kamomillte

Under vår research har vi upptäckt att det finns lite olika skolor kring detta. Vissa förespråkar en dragningstid på 5 minuter medan andra menar att kamomillte ska dra i upp till 15 minuter. Här får man sannolikt pröva sig fram efter hur teet är malt och förpackat.

Kamomillte är koffeinfritt

Kamomillte innehåller inget vanligt te och är således helt fritt från koffein. Det har alltså ingen uppiggande effekt som andra typer av te har. Det är därför en typ av de som passar ganska bra när det kommer till att dricka på kvällen, särskilt som effekten av kamomillte snarare är lugnande och rogivande.

Kända varumärken inom kamomillte

På den här sidan har vi framför allt listat premiumprodukter och ekologiska produkter inom kamomillte. Här lyfter vi dock några av de mest kända varumärkena på området.

Friggs

Friggs är sannolikt ett av de mest kända varumärkena inom kamomillte, som ägs och drivs av det svenska företaget Midsona. Friggs kamomillte är ett icke-ekologiskt/konventionellt kamomillte som är malt och paketerat i tepåsar.