Bästa Ekologiska Buljongen


Med en bra buljong kan man förgylla de allra flesta maträtterna. Dessutom är det ett väldigt vanligt inslag i alla möjliga recept. Trots att buljong är väldigt välanvänt så finns det endast ett fåtal ekologiska alternativ. På den här sidan går vi igenom de olika ekologiska buljongerna som finns på marknaden, och guidar dig till vilken vi tycker är bäst och vilken som är kundernas favorit. Läs vidare för att ta reda på resultatet.

Kung Markatta Ekologisk Buljong – Rekoguidens Favorit

Kung Markattas ekologiska buljong är en av de mest kända på området ekologiska buljonger. Buljongen finns som grönsak-, kyckling- och köttbuljong. Men de har även en Umamiboljong som passar extra bra exempelvis till asiatiska rätter. Denna buljong är EU-ekologisk, dock inte KRAV-märkt. Vad vi framför allt gillar med Kung Markattas buljong är att den smakar väldigt gott. Vi tycker också att den har en bra ingredienslista som bara innehåller fullt begripliga och naturliga ingredienser. Basen i buljongen är sheasmör, därefter innehåller den i stort sett bara grönsaker.

Kung Markattas Ekologiska buljong är även fri från palmolja, något som många idag undviker. Prismässigt ligger Kung Markattas Ekologiska Buljong någon enstaka krona över de icke-ekologiska alternativen, den är dock inte på något sätt att betrakta som dyr.

Renée Voltaire Lantbuljong Ekologisk – Kundernas Favorit

Renée Voltaires Lantbuljong är en pulverbuljong på burk som är både ekologisk, vegansk och glutenfri. Tittar man på listan över ingredienser så består denna buljong av en bas av havssalt och rismjöl, och därefter ett antal olika välkända grönsaker och kryddor. Inga konstiga tillsatser i över huvud taget.

Att buljongen är i pulverform gör det möjligt att använda mängd efter behov. En matsked av pulvret motsvarar en buljongtärning och en hel burk motsvarar cirka 18 buljongtärningar.

Vad gör Renée Voltaire Lantbuljong Ekologisk till kundernas favorit?

Vi har inte hittat något annat än positiva omdömen för Renée Voltaire Lantbuljong Ekologisk. I de webbshoppar där kunderna betygsatt buljongen så har den fått högsta möjliga betyg, se betygen nedan:

Apohem: Betyg 5 av 5 baserat på 2 betyg

Svensk Hälsokost: Betyg 5 av 5 baserat på 5 betyg

Med andra ord ett toppval enligt kunderna!

Herbamare Ekologisk Örtbuljong – Kundernas Favorit

Kanske har de flesta provat på Herbamares Örtsalt, men vad många inte vet är att de också tillverkar en egen örtbuljong. Herbamares Ekologiska örtbuljong är både ekologisk, vegansk och glutenfri. Vi gillar smaken på den här buljongen, som är mycket god. Och den passar bra att använda till det mesta. Ska vi nämna något negativt om denna buljong så är det att basen består av bland annat palmolja, vilket är en ingrediens som många undviker.

Förutom palmoljan så innehåller buljongen även solrosolja och en kombination av olika grönsaker, kryddor och svamp. Och även Herbamare Ekologisk Örtbuljong är en riktig kundfavorit. Den har fått mycket bra betyg hos de flesta webbshoppar där kunder kunnat betygsätta den. Nedan hittar du samlade betyg från kunder.

Svensk Hälsokost: Betyg 5 av 5 baserat på 7 betyg

Happy Green: 5 av 5 baserat på 1 betyg

Svenskt Kosttillskott: 4,5 av 5 baserat på 4 betyg