Kaffepress utan Plast


Av egen erfarenhet vet vi att de flesta kaffepressar på marknaden till största delen är plastfria men samtidigt i stort sett alltid innehåller någon form av detalj i plast. Detta gäller för i stort sett samtliga av de bästsäljande produkterna på marknaden och det är irriterande att de satt dit den där lilla plastbiten som man helst undviker. På den här sidan har vi fokuserat på att hitta kaffepressar utan plast. Utifrån den research vi gjort har vi inte kunnat hitta några som helst plastdelar i dessa kaffepressar och vi hoppas därför att listan kan vara till nytta för dig som vill leva ett plastfritt liv.

Sjöstrand French Press 800 ml

Här har vi en produkt som är snarlik den föregående, där designen är i stort sett den samma. Den här kaffepressen från Sjöstrand är dock lite större och även lite dyrare. Med volymen på 800 ml så räcker denna kaffepress till 5 koppar, vilket ju underlättar om man regelbundet bjuder större sällskap på fika. Även Sjöstrand French Press är tillverkad helt i rostfritt stål, inklusive alla detaljer, med dubbla väggar som gör att kaffet hålls varmt länge.

Kaffesilen på Sjöstrand French Press går snabbt och är lätt att skruva isär vilket underlättar rengöringen. Vad som kan vara bra att känna till kring Sjöstrand French Press är dock att man rekommenderar att den diskas för hand. De kunder som köpt och lämnat omdömen för denna produkt tycks vara nöjda. De har lämnat höga betyg och beskriver till exempel hur kaffepressen håller kaffet varmt länge och att kaffet blir gott. Någon kund anser dock att kaffepressen är lite tung.

✓ Rostfritt stål

Nordwik Presskanna 0,6 L

Nordwik är en välkänd tillverkare som gör riktigt snygga och praktiska köksgrejer. Den här presskannan är precis vad vi efterfrågar, en snygg och rejäl presskanna i rostfritt stål, utan detaljer i plast. Här finns det inget annat material än just rostfritt stål som delarna i kannan innehåller. Som det går att läsa i rubriken rymmer denna presskanna från Nordwik 0,6 liter, vilket räcker till ungefär fyra koppar. Nordwik Presskanna 0,6 L har dubbla väggar vilket förbättrar varmhållningen av kaffet, något som annars kan vara ett problem när man använder presskannor.

Vidare har den en måttskala på insidan vilket gör att du snabbt och enkelt kan måtta upp det antalet koppar du vill brygga. Vad som också kan vara bra att veta om Nordwiks Presskanna är att den är diskmaskinssäker, dess material gör att den tål det mesta och kommer att hålla i många många år. Tillsammans med kaffepressen så medföljer det även ett kaffemått i rostfritt stål, praktiskt för dig som inte heller vill måtta upp kaffet med kaffemått i plast. De flesta kunder som köpt den här produkten har lämnat högsta möjliga betyg hos webbshopparna. Kunder beskriver till exempel hur den är snygg, tålig, lätt att diska och håller kaffet varmt länge.

✓ Rostfritt Stål

✓ Går att diska i maskin

Modern House Lundi Presskanna

Här har vi en lite mindre presskanna som rymmer 35 cl, perfekt för dig som endast ska göra presskaffe till dig själv och någon mer. Till skillnad från de flesta andra produkter på temat kaffepress utan plast så har den här kaffepressen en kanna tillverkad i glas. Det är trevligt och ger en lite annan känsla i och med att man ser igenom det, till skillnad från kannorna i rostfritt stål.

Själva pressdelen däremot är tillverkad i rostfritt stål vilket är praktiskt när det kommer till tåligheten och enkelheten i att rengöra den. Modern House Lundi Presskanna är vidare möjlig att diska i diskmaskin, samtliga delar. Modern House Lundi Presskanna är ett lite billigare alternativ som samtidigt kommer från ett välkänt och bra varumärke.

✓ Lågt pris

✓ Glaskanna