Tandkräm utan Plastförpackning


Många anser att plast är skadligt och att plasta av badrummet därför är ett viktigt steg mot bättre hälsa. Och just tandkräm och tandkrämstuber som de flesta använder sig av varje dag innebär just stora mängder plast, och små mikroplaster som sprider sig till din mun. För dig som vill undvika plast i tandkrämstuber har vi sammanställt denna guide till tandkrämer utan plastförpackning. Det finns än så länge inte särskilt många alternativ på marknaden, dock ett växande antal. Vår produktlista kommer vi att uppdatera kontinuerligt, så hör gärna av er till oss om ni saknar någon produkt.

The Humble Co. – Tandkräm Fresh Mint Glasburk

En av de mest kända produkterna på marknaden just nu kommer från varumärket The Humble Co. De tillverkar denna minttandkräm på glasburk för vuxna, som också är vegansk. För dig som lägger vikt vid tandkrämens fluorinnehåll så kan det även vara bra att veta att The Humble Cos minttandkräm innehåller 1450 ppm fluor. Som de flesta ju är bekanta med så är ju tandkrämer i plastförpackningar bekväma när det kommer till att dosera tandkräm på tandborsten, vilket för det mesta glasburkar inte är.

Detta har The Humble Co. Löst för denna produkt genom att skicka med en träspatel som gör det lättare att ta upp och lägga på tandkräm på tandborsten. När tandkrämen är slut kan du givetvis återvinna både burken i glas och locket i metall.

✓ Träspatel medföljer

✓ Tandkräm med fluor

ecoLiving Tandkrämstabletter i metallask – med fluor

Ett väldigt smidigt alternativ till traditionell tandkräm är så kallade tandkrämstabletter. Eftersom tandkrämstabletterna inte innehåller vätska så har de heller inget behov av att ligga förpackade i plast (eller glasburk). Dessutom tar de liten plats och de är väldigt smidiga att bära med sig. ecoLivings tandkrämstabletter levereras i en snygg och smidig metallask som både tar lite plats i badrummet och är enkel att ta med sig på resor och liknande.

EcoLivings tandkrämstabletter används på så vis att en tablett tuggas mellan tänderna tills den har blivit till en mjuk kräm. Därefter borstar man tänderna som vanligt och spottar ut tandkrämen när man är klar. Dessa tandkrämstabletter har smak av pepparmint och innehåller fluor. När asken är slut så kan man antingen återvinna den och köpa en ny, eller fylla på den med refill-tabletter som går att köpa i en komposterbar förpackning tillverkad av en blandning mellan bioplast och papper. De konsumenter som köpt och använt sig av denna tandkräm tycks vara väldigt nöjda, baserat på deras omdömen. Kunder beskriver exempelvis hur tandkrämstabletterna har en mild och bra smak och att de löddrar bra.

✓ Tandkrämstabletter

✓ Lätta att bära med sig

Georganics Natural Toothpaste Spearmint – Tandkräm i Glasburk

Georganics tandkräm på glasburk är en fluorfri tandkräm som också är fri från animaliska produkter. Produkten är även fri från mikroplaster och gluten. Tandkrämen innehåller till stor del ekologiska ingredienser, bland annat jungfrukokosolja och bikarbonat. Förpackningen som består av en glasburk tillsammans med ett lock i metall är återvinningsbar, likaså det omslutande pappret som är tillverkad i komposterbart papper tillsammans med vegetabilisk färg.

Konsumenterna som köpt och använt sig av denna tandkräm har lämnat ett halvbra betyg, där det dock är oklart vad de inte gillar.

Någon kund beskriver att tandkrämen är bra men att den samtidigt är krånglig att använda när det kommer till att få upp tandkrämen med spateln och lägga den på tandborsten.

✓ Fluorfri

✓ Fri från animaliska ingredienser