Ekologiskt Flytande Tvättmedel


Tips på bra produkter!

Idag finns det en uppsjö av ekologiska tvättmedel på marknaden som både är miljövänliga och effektiva. Användandet av ekologiska tvättmedel bidrar till en positiv påverkan på miljö, människa och djur eftersom att de är fria från skadliga kemikalier och ämnen såsom fosfater, enzymer, blekmedel, färgämnen, sulfater och parabener. Ekologiska tvättmedel innehåller även minsta möjliga halt av allergener vilket gör att personer med känslig hud och allergiker kan använda dessa. För de mest känsliga personerna rekommenderas användning av ekologiska parfymfria alternativ. På den här sidan har vi listat ekologiskt certifierade och miljövänliga flytande tvättmedel med doft.

EcoClean Nordic Flytande Tvättmedel Citrus

EcoClean Nordic Tvättmedel är ett ekologiskt och helt naturligt flytande tvättmedel som endast innehåller biologiskt nedbrytbara ingredienser. Den friska doften av citrus är framtagen från naturliga eteriska oljor och organiska blomvatten. EcoClean Nordics produkter är ekologiskt certifierade genom ECOCERT och baserade på helt naturliga växter och socker.

Detta flytande ekologiska tvättmedel från EcoClean Nordic dessutom helt veganskt och innehåller inga artificiella doft- och färgämnen eller enzymer som bryter ner textilfibrer. Det är med andra ord både skonsamt för miljö och textilier. EcoClean Nordic använder endast plastflaskor som är tillverkade av återvunnaa flaskor.

✓ Ekologisk

✓ Vegansk

✓ 100% biologiskt nedbrytbar

Sonett Ekologiskt Flytande Tvättmedel Lavendel

Sonetts flytande tvättmedel med lavendeldoft är ett ekologiskt tvättmedel fritt från enzymer och genteknik som endast består av 100% biologiskt nedbrytbara ingredienser. Tvättmedlet innehåller sockertensid och kokosoljealkoholsulfat som anses vara de hudvänligaste och lättast nedbrytbara beståndsdelarna i tvättmedel. Det är också mindre känsligt för vattnets hårdhet vilket gör att Sonett Ekologiskt Flytande Tvättmedel lämpar sig ypperligt för tvätt i hårt vatten.

Detta är ett tvättmedel med hög tvättkraft och lämpar sig väl till både vit- och kulörtvätt med temperaturer från 30 – 95 °C. Den milda och delikata doften av lavendel som kommer från ekologiskt framställd eterisk lavendelolja och är både skonsam mot huden och miljön. Tvättmedlet innehar både ekologisk och vegansk certifiering.

✓ Ekologisk

✓ Vegansk

✓ Skonsam mot hud och miljö

Mulieres Natural Laundry Wash Nordic Forest

Mulieres Natural Laundry Wash Nordic Forest är ett ekologiskt certifierat flytande tvättmedel som består av hudvänlig olivoljetvål med utmärkta rengöringsegenskaper. Alla Mulieres produkter är biologiskt nedbrytbara, allergifria (utan parabener och kemikalier) och trygga för miljön. Den förföriska och delikata doften av skog kommer från naturliga eteriska oljor som utvinns från hållbar skogsförvaltning i Estland.

Mulieres Natural Laundry Wash Nordic Forest är ett koncentrerat flytande tvättmedel som funkar till alla typer av textilier, allt från vanliga kläder till känsligare material såsom ylle, silke och Gore-Tex liknande material. Tvättmedlet innehar både vegansk och ekologisk certifiering genom ECOCERT Greenlife. Det lämpar sig till alla typer av tvättar allt från vit- och kulörtvätt samt temperaturer från 30 – 60 °C.

✓ Cerifierad av ECOCERT Greenlife

✓ Vegansk

✓ Skonsam mot hud och miljö