Yogamatta Utan Plast


Yogamattan, som har mycket kontakt med hela ens kropp är fullt förståeligt en produkt som många vill ha utan plast. Många av de billigare yogamattorna på marknaden är tillverkade i plast, medan många premiumalternativ i större utsträckning går över till material som naturgummi och jute. Genom att välja en plastfri yogamatta så slipper man oroa sig för eventuella gifter och man kan yoga med gott samvete på ett fräscht material. På den här sidan har vi sållat fram ett antal bra alternativ bland yogamattor utan plast, vi fyller kontinuerligt på med nya produkter så kontakta oss gärna om du saknar något.

Yogiraj Organic Premium Yogamatta

Här är en yogamatta som är tillverkad i naturgummi tillsammans med juteväv. De naturliga materialen gör den fri från gifter, PVC och klor, samtidigt som yogamattan är biologiskt nedbrytbar. Den här yogamattan är 6 mm tjock och rullas ihop som vilken annan yogamatta som helst, men finns även i en tunnare modell med 4 mm tjocklek. Men eftersom den väger 3 kg är den lite tyngre än yogamattor tillverkade i plast. Naturgummit ger ifrån sig en karaktäristisk doft som avtar med tiden i takt med att den används.

Det är även tåligare än många typer av plastmaterial, exempelvis när det kommer till vatten och kyla, där mixen naturgummi/juteväv inte spricker lika lätt. Kunder som köpt och använt Yogiraj Organic Premium Yogamatta har överlag gett den höga och bra betyg. Dess fördelas beskrivs bland annat med att den är fin, ger ett bra grepp och att den är slitstark. Som huvudsakliga nackdelar beskrivs det att den här yogamattan är tung.

✓ Tillverkad i naturgummi och jute

✓ Vikt 3 kg

Flowmat Yogamatta

Flowmats Yogamatta är även det ett giftfritt alternativ, tillverkat i en blandning mellan naturgummi och kork. Överdelen i kork ger en bekväm yta att yoga på samtidigt som underdelen i naturgummi ger ett fast grepp mot golvet så att mattan håller sig på plats. Och kombinationen av de två ger en riktigt bra dämpning under yogan. Flowmat är 4 mm tjock men väger ännu lite mer, hela 4 kg. Det här är alltså ingen produkt för dig som söker en yogamatta som är den lättaste på marknaden.

Ytterligare en trevlig detalj med just Flowmat är att tillverkarna bakom låter plantera ett träd för varje såld yogamatta. Bland kundomdömena vi hittat för Flowmat är samtliga positiva. Kunder beskriver hur den är bekväm, lätt att göra rent, att den lägger sig perfekt även efter en lång tids hoprullning och att greppet är väldigt bra.

✓ Tillverkad i kork och naturgummi

✓ Vikt 4 kg

Casall Yoga Mat Natural Cork 5 mm

Det välkända varumärket Casall har här sitt svar på giftfria och miljövänliga yogamattor, Casall Yoga Mat Natural Cork. Även den här yogamattan är tillverkad med en överdel i kork, som är bekvämt att yoga på, med en underdel i naturgummi som fäster bra mot golvet. Även den här yogamattan är tung, med en vikt på 3 kg. Det har ju naturligtvis dock även sina fördelar när det kommer till stabilitet och att den ligger fast mot golvet. Enligt tillverkaren kan man om man tycker att korken är lite hal fukta yogamattan något, man får då ett bättre grepp.

Den här yogamattan har ett något lägre pris än många andra yogamattor inom segmentet yogamattor utan plast. Det tillsammans med att yogamattan produceras av ett välkänt märke på området tycker vi motiverar ett köp. Det här är även en produkt där råvarorna är förhållandevis närproducerade. Både korken och naturgummit är tillverkade/utvunna i Portugal.

✓ Tillverkad i kork och naturgummi

✓ Vikt 3 kg