Test av Booming Bob Organic Lip Balm Natural


Vi har testat det ekologiska ceratet Booming Bob Organic Lip Balm Natural som finns att köpa hos flera svenska webbshoppar. I vårt test som avslutas med ett sammanvägt betyg för produkten har vi tagit hänsyn till ceratets utseende, ingredienslista, funktion, doft och pris. Läs vidare för att ta reda på vad vi tyckte om detta cerat och vilket sammanvägt betyg vi gett det.

Första intrycket

Booming Bob Organic Lip Balm Natural ger intrycket av att vara en proffsig och genomtänkt produkt från en stor tillverkare. Anledningen till att vi nämner detta är att flera av de ekologiska ceraten på marknaden annars ger en lite mer hemmagjord känsla. Det här ceratet från Booming Bob liknar lite mer något konventionellt cerat på detta sätt, ganska likt Lypsyl när det kommer till storleken och utformningen.

Hur är det att använda Booming Bob Organic Lip Balm Natural?

Vad man kan konstatera direkt är att Booming Bob’s cerat har en helt annan konsistens och dryghet jämfört med andra icke-ekologiska cerat. Till skillnad från flertalet icke-ekologiska cerat, som lämnar en ganska tjock och mjuk hinna över läpparna så får man med Booming Bob Organic Lip Balm Natural endast ett tunt och diskret lager vid varje applicering.

Man känner att läpparna smörjs in, blir mjuka och fuktas samtidigt som det tunna lagret gör att det inte alls känns kladdigt. När det kommer till ceratets funktion är vi alltså faktiskt ganska nöjda.

Ingredienser

Ingredienslista står på latin och engelska, vi ska därför bryta ner och sammanfatta vad ceratet innehåller på svenska. Så här ser ingredienslistan ut med svenska översättningar:

  • Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil – Solrosolja
  • Cera Alba (Beeswax) – Bivax
  • Cocos Nucifera (Coconut) Oil – Kokosolja
  • Tocopherol (Vitamin E) – E-vitamin som isolerats ur vegetabiliska oljor
  • Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract – Rosmarinextrakt
  • Calendula Officinalis (Calendula) Extract – Extrakt av ringblomma

Som man kan se har Booming Bob Organic Lip Balm Natural i stort sett bara naturliga och ekologiska ingredienser, det ger vi tummen upp för. Samtliga ingredienser utom Tocopherol/E-vitaminet är certifierat ekologiska och tillverkade i USA.

Utseende och doft

Booming Bob Organic Lip Balm har ett utseende som påminner om vilket cerat som helst, både på utsidan och på insidan. Stiftet och förpackningen är smal vilket gör den lätt och praktisk att använda och bära med sig. Det här är Booming Bob’s naturella cerat vilket gör att det inte har någon smak. Det har däremot en mycket svag doft, som doftar naturligt och gott, och som skulle kunna liknas vid apelsin.

Pris

För att vara en ekologisk produkt så anser vi att Booming Bob Natural har ett imponerande lågt pris, som ligger på runt 30 kronor. Det är inte i nivå med de billigaste icke-ekologiska ceraten, men inte särskilt långt därifrån.

Certifieringar

Booming Bob’s Cerat Natural är certifierat ekologiskt av USDA (USDA Organic), som är USAs jordbruksdepartement. Det är även certifierat ekologiskt via organisationen Oregon Tilth.

Sammanfattning och vårt betyg

Booming Bob Organic Lip Balm Natural är en klart köpvärd produkt. Förpackningen är smidig och genomtänkt, det fungerar precis lika bra som ett vanligt icke-ekologiskt cerat och listan över ingredienser är både kort och naturlig, det gillar vi. Dessutom är det ett ganska billigt cerat vilket gör det lätt och motiverat att välja det framför en icke-ekologisk produkt. Ska vi nämna något enstaka negativt kring produkten så är det att förpackningen är tillverkad i plast, och att den inte certifierats som ekologisk i Sverige eller EU. Vi kan dock varmt rekommendera produkten och ger den ett samlat betyg på 4,5 av 5.