Vegansk Tandkräm


Många vardagsprodukter som konsumeras dagligen i samhället innehåller otippat ofta spår av animaliska produkter. Tandkräm är en sådan produkt och bör därför ses över om en vegansk alternativt vegetarisk kosthållning ska följas. Detta för att säkerställa att tandkrämen inte innehåller animaliska produkter eller tillsatser som t.ex. gelatin och benmjöl. 

Vi har sammanställt en lista med animaliska och ingredienser som kan vara animaliska beroende på tillverkningsmetod som veganer bör hålla utkik efter. 

  • Gelatin – används som förtjockningsmedel tillverkat från slaktavfall.
  • Glycerin – används som fett (går att framställa vegetabiliskt
  • Benmjöl – tillsätts för kalcium.
  • Albumen – används som bindemedel tillverkat från äggvita och mjölk.
  • Allantoin – urinsyra från djur (går att framställa vegetabiliskt).
  • Amylase – ett enzym som ofta framställs av saliv från grisar.

Kingfisher Tandkräm Mint Fluor Tandkräm

Kingfisher Mint Fluor Tandkräm är en fluortandkräm är en uppfiskande tandkräm med mintsmak som lämnar en ren och fräsch känsla i munnen efter tandborstningen. Den är vegansk och fri från tillsatsämnen som annars är vanligt förekommande i tandkrämer såsom konserveringsmedel, färg- och aromämnen.

Tandkrämen innehåller fluor som både stärker tändernas emalj och skyddar mot karies. Användare av Kingfisher Mint Fluor Tandkräm ger mycket goda omdömen och beskriver att munnen upplevs renare och fräschare efter användning.

✓ Vegansk

✓ Utan tillsatser

Gum Bio Tandkräm

Gum Bio Tandkräm är en naturlig och ekologisk produkt för dig som både vill skydda dina tänder och få en uppfriskande känsla i munnen. Denna tandkräm är både vegansk och ekologisk certifierad samt innehåller fluor för en skyddande effekt mot kariesangrepp och ilningar.

Smaken kommer från ekologisk pepparmynta och ekologisk aloe vera för att säkerställa en uppfriskande känsla och frisk mun. 

✓ Certifierad vegansk & ekologisk

✓ Gluten- & laktosfri

Sensodyne Nourish Gentle Soothing Tandkräm

Sensodyne Nourish Gentle Soothing Tandkräm är en vegansk tandkräm som hjälper till att ge näring och stärker tänderna med hjälp av bioaktiva mineraler som tandens yta tar upp vid tandborstning. Sensodyne Nourish Gentle Soothing hjälper till att lugna munnen och skyddar mot ilningar med hjälp av kaliumnitrat.

Tandkrämen innehåller naturligt extrakt från både mynta och aloe vera för att ge en ren och lugnande munkänsla.

Förpackningen är gjord i helt återvinningsbart material.

✓ Vegansk

✓ Skyddar mot karies