Komposterbara Våtservetter


Traditionella våtservetter innehåller stora mängder plast och är i de flesta fall inte ett särskilt miljövänligt val. Relativt nyligen har det dock börjat lanseras fler och fler våtservetter som är komposterbara och i vissa fall även spolbara, något som är mycket smidigt om man exempelvis har barn. På den här sidan har vi sammanställt en lista över några bra produkter inom segmentet komposterbara våtservetter. Vi fyller kontinuerligt på vår lista och strävar efter att ha med de bästa produkterna på marknaden.

Eco by Naty – Spolbara Våtservetter

Eco by Natys spolbara våtservetter är helt och hållet fria från plast och tillverkade i naturligt (till 99,51% enligt innehållsförteckningen) och komposterbart material som gör att de går att spola ner i toaletten efter användning. Förutom att de är komposterbara så är Eco By Naty Spolbara Våtservetter även veganska, FSC-certifierade och klorfria. Det gör våtservetterna till ett bra val för den som har känslig hud. Dessa våtservetter riktar sig till barn men går givetvis bra för alla åldrar att använda.

När det kommer till kundnöjdheten för Eco by Natys Spolbara Våtservetter så tycks många vara nöjda, och har lämnat förhållandevis bra betyg. Kunder beskriver till exempel hur de är lätta att använda, bra för känslig hud, har en fräsch lukt, att de inte går sönder lätt och håller ihop bra. Några kunder har kommenterat negativt kring våtservetter. Det beskrivs till exempel att våtservetterna har en kemisk lukt, att man får ut för många våtservetter på en gång när man ska ta en, att de är torra och hårda och att de torkar ut snabbt efter det att man öppnat förpackningen.

✓Spolbara

✓Komposterbara

Waterful Plastfria Våtservetter

Waterfuls Plastfria Våtservetter är tillverkade i naturliga material, de är oparfymerade och ett allergivänligt material. De är certifierat veganska och dermatologiskt testade för säker användning på barns och bebisars hud. Istället för plast är våtservetterna tillverkade av 50% cellulosa och 50% trämassa. Dessa naturliga material gör att våtservetterna både är biologiskt nedbrytbara och komposterbara. Vad vi starkt gillar med just den här produkten är att ingredienslistan är väldigt kort och helt okomplicerad.

Till 99,9% består vätskan i våtservetterna av renat vatten, de enda två övriga ingredienserna man tillsatt är fröextrakt från grapefrukt och saltet natriumbensoat. Ingen lång och oklar innehållsförteckning som på många andra våtservetter alltså. Waterfuls Plastfria Våtservetter är 18×20 cm i storlek, vilket gör dem relativt stora för den som föredrar det.

✓Endast vatten+två ingredienser

✓50% cellulosa, 50% trämassa

Bambo Nature Våtservetter

Bambo Natures Våtservetter är både komposterbara och biologiskt nedbrytbara, och de innehåller varken SLS, alkohol eller parabener. De är oparfymerade och väldigt mjuka och milda mot barnets hud, med ett pH-värde som ligger på mellan 4,7-5,2. Dessa våtservetter är dock inte spolbara utan ska slängas i papperskorgen eller kompost efter användning.

Bambo Nature Våtservetter är ett miljövänligt och medvetet val, våtservetterna har två stycken miljömärkningar. De är märkta med både Svanen-märkning och Den blå kransen (danska Astma- & allergiförbundets märkning). Dessa våtservetter säljs i paket om 50 eller 80 stycken och efter att paketet öppnats går det att återförsluta med ett plastlock/plastfilm.

✓Miljömärkta

✓Komposterbara