Barntandkräm Utan Flour


Fluor eller fluorid som är den korrekta kemiska beteckningen för det som används i tandkrämer och tandvårdsprodukter. Fluorid finns i varierande mängd i sådant vi äter och dricker såsom dricksvatten, grönsaker, fisk och te. Forskning visar att fluorid kan vara giftigt vid för stora mängder dock endast om det sväljs ner. För små barn som har svårt att spotta ut vid tandborstning och riskerar att svälja tandkrämen finns det alternativa fluorfria tandkrämer. På den här sidan har vi strävat efter att sammanställa en lista över några av de mest sålda fluorfria tandkrämerna just nu. Vi har tagit med prisvärda produkter från populära märken som säljs hos ett stort antal butiker.

Urtekram Children’s Tuttifrutti Toothpaste Fluoride Free

Urtekram Children’s Tuttifrutti Toothpaste är en fluorfri tandkräm som har en fruktig smak och ger en skonsam tandborstning. Det är en mild och skonsam tandkräm anpassad för barn som innehåller aloe vera vilket bidrar till att skydda och ge en lugnande effekt på tandköttet.  

Urtekram Children’s Tuttifrutti Toothpaste är ekologiskt certifierad av Ecocert Cosmos Organic och innehåller endast naturliga och veganska ämnen. Många utav kunderna som har köpt den här tandkrämen verkar mycket nöjda och ger den höga betyg. Kunderna värdesätter en fluorfri tandkräm utan kemiska tillsatser och som faller barnen i smaken.

✓ EKO-certifierad

✓ Fluorfri

✓ Naturliga ingredienser

Logona Logodent Happy Kids Fluorfri Tandgel Jordgubb

Logodent Naturkosmetik har tagit fram en tandgel speciellt utvecklad för barn och passar bra som barnens första tandkräm. Tandgelén har en sötaktig jordgubbssmak där smakextrakten kommer från ekologiskt odlade jordgubbar.

Logodent Happy Kids Tandgel Jordgubb är fri från fluor, gluten, mikroplast och innehåller endast naturliga ämnen bl.a. kiselalg som tar bort plack på ett effektivt och skonsamt sätt. Många kunder ger tandkrämen höga betyg och beskriver den som en bra tandkräm med god smak för de allra yngsta barnen.

✓ Fluorfri

✓ Naturliga ämnen

✓ Ofarlig att svälja

Jack’N’Jill Barntandkräm Fluorfri Jordgubb

Jack’N’Jills barntandkräm med jordgubbssmak innehåller endast ekologiskt certifierande ämnen och är fri från färgämnen, socker, konserveringsmedel, gluten, SLS och flour. Tandkrämen lämpar sig till barn över 6 månader och ofarlig att svälja.

Jack’N’Jills Natural Toothpaste är en mycket uppskattad tandkräm bland de mindre barnen. Kunder som använder produkten beskriver den som en tandkräm med god smak, bra innehåll och perfekt för de allra minsta barnen då den är ofarlig att svälja. Andra skriver att den ligger något högt i pris.

✓ BPA-fri förpackning

✓ Ofarlig att svälja

✓ Naturliga ämnen