Test av Breville Duraceramic Paninigrill


De flesta smörgåsgrillar, paninigrillar och toastjärn har non stick-beläggningar i olika typer av plast eller teflon. Därför blev vi extra glada när vi hittade denna keramiska paninigrill/smörgåsgrill från Breville. Fri från de skadliga ämnen som kommer med teflon och plast. Vi har testat Breville Paninigrill Duraceramic och har därför skapat den här sidan med en recension av produkten och ett samlat betyg utifrån vår allmänna upplevelse kring den. Läs vidare för att ta reda på vad vi tyckte om Breville Paninigrill Duraceramic, och vilket samlat betyg vi gett produkten.

Vad kan man använda Breville Paninigrill Duraceramic till?

Breville Paninigrill Duraceramic säljs och marknadsförs som en paninigrill. I och med att den har en stor grill- och stekyta så passar den just också väldigt bra för att laga paninis eller andra längre bröd. Vi har dock testat att göra varma mackor/toast med vanliga formbröd i denna smörgåsgrill, och det funkar minst lika bra. Det enda som man inte får i denna jämfört med en smörgåsgrill för mindre bröd är den mönstrade ytan. Grillplattan i Breville Paninigrill Duraceramic är helt platt.

Utöver att laga varma mackor i paninigrillen så har vi även testat att laga rårakor i den. Vi kom fram till att paninigrillen passar riktigt bra för att laga just rårakor!

Så är det att använda Breville Paninigrill Duraceramic

Det är lätt att laga varma smörgåsar i Breville Paninigrill Duraceramic. Det går att ställa in olika värmelägen som passar olika bra beroende av vilken typ av bröd man använder, eller om man exempelvis gör rårakor. Vi har upplevt att grillningen av smörgåsarna går snabbt, att de får en jämn och platt form när de är färdiga och att man också får in ganska tjocka smörgåsar/bröd i den. Här går det även att justera paninigrillen i tre olika lägen för att kunna få in även de tjockaste brödskivorna. Den keramiska ytan har fungerat väldigt bra, inget fastnar i den och den är lätt att rengöra.

Innan vi använt oss av smörgåsgrillen så trodde vi att osten mellan två skivor formbröd lätt skulle rinna ut, eftersom grillplattan är helt platt och inte klämmer ihop kanterna. Detta har så länge vi använt den inte varit något problem alls. Innehållet i smörgåsarna hålls på plats och rinner inte ut.

Smidig förvaring

En funktion som vi vidare uppskattar är den smidiga förvaringen av smörgåsgrillen när den inte används. Man kan låsa luckan och ställa upp den upprätt på högkant, vilket gör den lätt att ställa in i ett skåp eller i en hylla.

Egenskaper och initiativ till en hälsosammare produkt

Som vi tidigare nämnt är Breville Paninigrill Duraceramic en keramisk smörgås- och paninigrill vilket är relativt unikt bland smörgåsgrillarna på marknaden. Det gör även att den är fri PFAS, PTFE och PFOA.

Smörgåsgrillen har några enstaka detaljer i plast, i övrigt är den tillverkad i rostfritt stål och keramik.

Sammanfattning och vårt betyg

Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med Breville Paninigrill Duraceramic efter vårt test. Vi har använt den en hel del för olika typer av toastar och varma mackor, resultatet kan inte beskrivas som annat än riktigt bra. Inget fastnar i den, den är lätt att rengöra. Men kanske viktigast av allt är det keramisk – alltså teflonfri. Detta sammanvägt ger vi Breville Paninigrill Duraceramic högsta möjliga betyg, 5 av 5.